新闻中心

大学英语四级听力Test5SectionA录音材料与解释

2020-08-14

听力原文及答案
Section A


New Item 1


Sharp differences between rich and developing countries have emerged at the climate change summit in Paris as delegates work overnight on the draft agreement drawn up by the French hosts. France's Foreign Minister Laurent Fabius says he's confident of ultimate success by Friday. Roger Harriby reports from Paris.


Representatives of vulnerable nations said proposals wouldn't protect their countries from dangerous climate change. They want a clear, long-term funding to help them adapt to a heating climate and get clean energy. They said rich countries will recline out to provide cash and cut emissions. Other nations said the tax would fail unless they send a clear signal to investors that fossil fuels would be phased out in coming decades. Others complain that aviation and shipping emissions had been left out of the agreement.

新闻摘要


气候变化峰会在巴黎召开,发达国家和发展中国家之间出现严重分歧。法国外交部长表示,他有信心在周五之前取得最终成功。弱势国家对此有所抱怨,而其他国家则表示,该提案有一定的缺陷。


1. Q: What is the news mainly about?
*解析
选A,主旨题。新闻开头提到,气候变化峰会在巴黎召开,发达国家和发展中国家之间出现严重分歧,新闻围绕着法国起草的协议草案能否收到成效,使人类免受气候变化的影响,由此可知新闻主题为这场气候变化峰会,故选A


2. Q: What did representatives of vulnerable nations say about rich countries?
*解析
选D,细节题。新闻中提到,弱势国家代表认为富裕国家应该提供现金,减少碳排放。故D项符合题意。


New Item 2


American researchers say cutting down trees in snow regions might help counter the effects of global warming. The findings highlight the complexity of the planet as it'd previously been understood that mass deforestation contributed to global warming.


It's been a woe cry for environmentalists in recent years that mass deforestation contributes to global warming. But that argument may now have to be revised Scientists in the United States have run a simulation of the effects of large-scale clearing. And they find that if trees were to be cut down in the icy northem regions, it would actually cool down the Earth. The reason: Snow reflects sunlight and the great pine forests of Russia, Europe and Canada shade tens of thousands of hectares of reflective snow.


新闻摘要


美国研究人员称,砍掉雪域的树可以帮助抵御全球变暖的影响。

 

3. Q: What might help control global warming according to American
researchers?
选B、细节题。断闻开头提到,关国研究人员称,欧掉雪城的树可以帮助抵御全球变暖的影响,故本题选B。


4. Q: Why can cutting down trees in the icy northem regions cool down the Earth?
*解析
选C、细节题。新闻最后指出,雪反射太阳光,俄罗斯、欧洲、加拿大这些地区的大片松林逃盖了数万公项的能反射太阳光的雪地,因此砍掉这些追挡
着雪的大片树木,雪就能发挥其作用:反射太阳光。故C项正确。


New Item 3


Jean-Claude Juncker's dismissive assessment of David Cameron's promise to fix EU migration proved the issue will be an uphill battle for the prime minister Yesterday, the incoming Commission president said rules around the free movement of people could not be changed.


But the Conservative MP Edward Leigh said he thought the EU is desperate to keep Britain in, and there was a very good chance EU migration could be renegotiated. Responding to Mr. Juncker's remarks, a Downing Street source said proposals would be brought forward before Christmas and deserved and would get a fair hearing.


At today's summit, EU leaders will try and agree on a target of cutting greenhouse gases by 40% by 2030. The prime minister is also expected to raise the issue of EU expenditure.


This week, the European Parliament asked for a budget of 146 bn euros next year, 6 bn more than EU leaders agreed to at an earlier summit. The final deal will be hammered out next month, but the govermment sources said the members' bid was too high and unrealistic.


新闻摘要


欧洲领导人在布鲁塞尔参加欧盟峰会,会上各国领导人就备受关注的限制欧盟成员国公民自由流动的提议等问题展开讨论。

 

5. Q: When would the proposals on EU migration be brought forward?
*解析
选D,细节题。新闻中提到,唐宁街消息人士称提案将在圣诞节前提出,并应该给予一个公平的听证会,故D项正确。


6. Q: What is the agreement about greenhouse gases?
解析
选B,细节题。新闻中提到,在今日的峰会中,欧盟领导人试图就以下目标达成一致:到2030年减少40%的温室气体,故正确答案为B项。

7. Q: What do we know about the required budget of the European Parliament for the next year?
解析
选C,细节题。新闻最后提到,最终决议将会在下个月敲定,故只有C项表述正确。

 

上一篇

这里有最新的公司动态,这里有最新的网站设计、移动端设计、网页相关内容与你分享

下一篇