新闻中心

大学英语四级听力20180602含解释

2020-07-16

电话:0759—2296349

微信公众号:zjielts

课程咨询微信:619809370

网址:zjielts.com

 

Part II Listening Comprehension (25 minutes)

 

Section A

 

Directions: In this section, you will hear three news reports. At the end of each news report, you will hear two or three questions. Both the news report and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

 

Questions 1 and 2 are based on the news report you have just heard.(听力录音:20180602SA1

 

1. A) Annoyed.

B) Scared.

C) Confused.

D) Offended.

2. A) It crawled over the woman's hands.

B) It wound up on the steering wheel.

C) It was killed by the police on the spot.

D) It was covered with large scales.

 

Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard.(听力录音:20180602SA2

 

3. A) A study of the fast-food service.

B) Fast food customer satisfaction.

C) McDonald's new business strategies.

D) Competition in the fast-food industry.

4. A) Customers' higher demands.

B) The inefficiency of employees.

C) Increased variety of products.

D) The rising number of customers.

 

Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.(听力录音:20180602SA3

 

5. A) International treaties regarding space travel programs.

B) Legal issues involved in commercial space exploration.

C) U.S. government's approval of private space missions.

D) Competition among public and private space companies.

6. A) Deliver scientific equipment to the moon.

B) Approve a new mission to travel into outer space.

C) Work with federal agencies on space programs.

D) Launch a manned spacecraft to Mars.

7. A) It is significant.

B) It is promising.

C) It is unpredictable.

D) It is unprofitable.

 

Section B

 

Directions: In this section, you will hear two long conversations. At the end of each conversation, you will hear four questions. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

 

Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.(听力录音:20180602SB1

 

8. A) Visiting her family in Thailand.

B) Showing friends around Phuket.

C) Swimming around a Thai island.

D) Lying in the sun on a Thai beach.

9. A) She visited a Thai orphanage.

B) She met a Thai girl's parents.

C) She learned some Thai words.

D) She sunbathed on a Thai beach.

10. A) His class will start in a minute.

B) He has got an incoming phone call.

C) Someone is knocking at his door.

D) His phone is running out of power.

11. A) He is interested in Thai artworks.

B) He is going to open a souvenir shop.

C) He collects things from different countries.

D) He wants to know more about Thai culture.

 

Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.(听力录音:20180602SB2

 

12. A) Buying some fitness equipment for the new gym.

B) Opening a gym and becoming personal trainers.

C) Signing up for a weight-loss course.

D) Trying out a new gym in town.

13. A) Professional personal training.

B) Free exercise for the first week.

C) A discount for a half-year membership.

D) Additional benefits for young couples.

14. A) The safety of weight-lifting.

B) The high membership fee.

C) The renewal of his membership.

D) The operation of fitness equipment.

15. A) She wants her invitation renewed.

B) She used to do 200 sit-ups every day.

C) She knows the basics of weight-lifting.

D) She used to be the gym's personal trainer.

 

Section C

 

Directions: In this section, you will hear three passages. At the end of each passage, you will hear three or four questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

 

Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.(听力录音:20180602SC1

 

16. A) They tend to be nervous during interviews.

B) They often apply for a number of positions.

C) They worry about the results of their applications.

D) They search extensively for employers' information.

17. A) Get better organized.

B) Edit their references.

C) Find better-paid jobs.

D) Analyze the searching process.

18. A) Provide their data in detail.

B) Personalize each application.

C) Make use of better search engines.

D) Apply for more promising positions.

 

Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.(听力录音:20180602SC2

 

19. A) If kids did not like school, real learning would not take place.

B) If not forced to go to school, kids would be out in the streets.

C) If schools stayed the way they are, parents were sure to protest.

D) If teaching failed to improve, kids would stay away from school.

20. A) Allow them to play interesting games in class.

B) Try to stir up their interest in lab experiments.

C) Let them stay home and learn from their parents.

D) Design activities they now enjoy doing on holidays.

21. A) Allow kids to learn at their own pace.

B) Encourage kids to learn from each other.

C) Organize kids into various interest groups.

D) Take kids out of school to learn at first hand.

 

Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.(听力录音:20180602SC3

 

22. A) It is especially popular in Florida and Alaska.

B) It is a major social activity among the young.

C) It is seen almost anywhere and on any occasion.

D) It is even more expressive than the written word.

23. A) It is located in a big city in Iowa.

B) It is really marvelous to look at.

C) It offers free dance classes to seniors.

D) It offers people a chance to socialize.

24. A) Their state of mind improved.

B) They became better dancers.

C) They enjoyed better health.

D) Their relationship strengthened.

25. A) It is fun.

B) It is life.

C) It is exhausting.

D) It is rhythmical.

 

电话:0759—2296349

微信公众号:zjielts

课程咨询微信:619809370

网址:zjielts.com

Listening recording

Section A

News Report One

Kelly Swisher, an Arkansas woman, escaped injury and managed to safely stop her car after a 4-foot-long rat snake came out from under her car seat and slid across her feet as she was driving down the highway.

阿肯色州一名女子凯利·史伟莎在高速公路上驾车时,一条4米长的食鼠蛇从座位底下钻出,划过她的脚,史伟莎成功安全停车,避免了受伤。

Rat snakes aren't poisonous or a threat to people generally.

一般来说,食鼠蛇无毒对人类也造不成威胁。

But the woman says the snake she encountered Thursday terrified her out of her wits.

但这名女士说,她被周四遇到的蛇吓得魂不附体。

"It was rough, with big scales," said Swisher, who was on her way to pick up her friend at the airport when it happened.

“它很粗糙,鳞片很大,”史伟莎说,事情发生在她去机场接朋友的路上。

"I don't know whether I had my hands on the steering wheel or not.

“我不知道我的手还在没在方向盘上。

I am not the most flexible person in the world, but I can guarantee my knees were up next to my ears."

我不是世界上最灵活的人,但我保证当时我的膝盖紧贴着耳朵。

She said the snake first slid back under the seat, and she hoped it would stay there until she was able to get off the highway and stop.

她说,这条蛇首先滑回座位下面,当时她希望蛇就呆在那儿,直到她能够离开高速公路停下车。

"That didn't work out," she said.

“没用,”她说道,

"Here he comes, and he wound up in my back seat before I could finally get off the road, stop and get out of the car."

“在我最终离开高速公路、停车、下车之前,蛇来了,在后座盘旋。”

She called for help.

她寻求帮助。

And Washington County animal control officers came and captured the snake.

华盛顿县的动物管理官员赶来,抓住了这条蛇。

 

Questions 1 to 2 are based on the news report you have just heard.

请根据你刚刚听到的新闻报道回答问题1和问题2

 

Question 1: How did Kelly Swisher feel when she first came across the rat snake?

问题1:凯利·史伟莎第一次碰到食鼠蛇是什么感受?

Question 2: What does the report say about the snake?

问题2:报道是怎么形容那条蛇的?

 

News Report Two

Fast food, it turns out; isn't quite as fast as it used to be.

事实证明,快餐并不如过去那样快了。

A new study finds that McDonald's posted its slowest drive-through times since this survey was first conducted fifteen years ago.

一项新的研究发现,麦当劳发布了自15年前首次进行这项调查以来最慢的免下车时间。

At McDonald's, customers will spend on average three minutes and nine seconds from the time they place their orders until they receive their food.

麦当劳的顾客从下单到收到食物的平均时间为39秒。

That's about ten seconds more than the industry average—and a lot slower than a decade ago, according to the study, which was commissioned by QSR, an industry trade publication.

这比行业平均时间多出10——由行业刊物《QSR》委托进行的研究表明,这比十年前慢了很多。

And McDonald's wasn't alone in slowing down: Other chains also saw their drive-through performance slow down.

麦当劳并不是唯一一家减速的:其他的连锁店免下车时间也减短了。

Among the reasons for the slower service, today there are more choices on the menu, and the products themselves are more complex and take longer to prepare.

服务变慢的原因有:如今菜单上的选择更多;产品本身更复杂,需要更长时间准备。

Speed, of course, is essential to the drive-through experience.

诚然,速度对于免下车体验是很重要的。

And drive-throughs are hugely important to chains, such as McDonald's, Burger King and Taco Bell.

免下车对于像麦当劳、汉堡王以及塔可钟这样的连锁店来说又是重中之重。

"Usually the drive-through accounts for sixty to seventy percent of all business that goes through a fast-food restaurant," notes Sam Oches, editor of QSR.

通常,快餐店的免下车业务占快餐店所有业务的60%70%QSR》的编辑萨姆·奥什说道。

Of course, consumers also want their orders prepared correctly and on that score, Oches says, "accuracy is still really high."

当然,顾客也希望订单准备正确,在这一点上,奥什说,准确度仍然很高。

 

Questions 3 to 4 are based on the news report you have just heard.

请根据你刚刚听到的新闻报道回答问题3和问题4

 

Question 3.What is the news report mainly about?

问题3: 这则报道的主要内容是什么?

Question 4.What has slowed down McDonald's drive-through service?

问题4: 是什么降低了麦当劳的免下车服务速度?

 

News Report Three

The first private mission outside of Earth's orbit is closer than many of us think.

地球轨道之外的第一个私人任务比我们大多数人想象得还要近。

U. S. government officials are set to approve a mission by privately-held space company Moon Express to travel outside of Earth's orbit in late 2017.

美国政府官员将于2017年底批准月球捷运私营太空公司在地球轨道外进行一项任务。

Moon Express's mission involves plans to land a suitcase-sized package of scientific equipment on the moon for ongoing exploration and commercial development.

月球捷运公司计划将一套手提箱大小的科学设备送上月球,用于正在进行的探索和商业开发。

The decision involved months of lobbying and coordinated conversations between a number of federal agencies.

这一决定涉及到几个月的游说和一些联邦机构之间的协调对话。

Under international treaties, the U.S. is responsible for the cargo of both public and private spacecraft.

根据国际条约,美国负责公共和私人航天器的运输。

This makes commercial space travel a complex legal issue not just domestically, but abroad.

这使得商业太空旅行不仅在国内,而且在国外成为一个复杂的法律问题。

A Moon Express representative declined to comment on this story but noted that the company is very optimistic about its proposal.

月球捷运公司的一名代理人拒绝就此事置评,但指出该公司对自己的提议非常乐观。

Moon Express is not the only company seeking for the right to travel to outer space.

月球捷运公司并不是唯一一家寻求外太空旅行权利的公司。

Elon Musk's Space X aims to send an unmanned aircraft to Mars by 2018.

埃隆·马斯克的美国太空探索技术公司计划在2018年之前将一架无人驾驶飞机送上火星。

 

Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.

请根据你刚刚听到的新闻报道回答问题5至问题7

 

Question 5:What is the news report mainly about?

问题5:这则新闻报道主要讲的是什么?

Question 6: What is Moon Express planning to do?

问题6:月球捷运公司计划做什么?

Question 7: What does Moon Express think of its mission?

问题7:月球捷运公司如何看待自己的任务的?

 

Section B

 

Conversation One

M: Hey, Sophia, how are you doing?

男:嘿,索菲娅,你好吗?

W: Hi, Bob, I'm good, thanks. Actually, I'm on holiday with my family in Thailand at the moment, although I wish it were with my friends instead.

女:嗨,鲍勃,我很好,谢谢。事实上,我现在正在泰国和我的家人一起度假,尽管我希望和我的朋友一起度假。

M: Really? You never said you were going to Thailand. How I envy you!

男:真的吗?你从没说过要去泰国。我真羡慕你!

W: I've only been here a week. But, you know, Thailand is an amazing place. I'm having a great time here. In fact, I am now lying on the beach in Phuket. I've been in the sun for around fifteen minutes only and I'm already getting sunburned. Have you been here before?

女:我到这儿才一个星期。但是,你知道,泰国是一个神奇的地方。我在这里过得很愉快。事实上,我现在正躺在普吉岛的海滩上。我只在太阳下晒了15分钟,现在已经被晒黑了。你以前来过这里吗?

M: No, I wish I had. What else have you been doing in Thailand besides enjoying the sun?

男:不,我希望我去过。除了享受阳光,你还在泰国做过什么?

W: Well, I met a guy from Germany yesterday. He showed me around the orphanage he works at. There, I met many volunteer teachers who are mainly young people from Europe.

女:我昨天遇到一个德国人。他带我参观了他工作的孤儿院。在那里,我遇到了许多志愿者教师,他们主要是来自欧洲的年轻人。

M: Ah, that's interesting.

男:啊,这很有趣。

W: Yes. I also made a new little friend, Sarah. She was so cute. I was so sad when we had to leave at the end of the day. If I ever come back to Thailand, I'd definitely visit this place again as a volunteer.

女:是的。我还交了一个新小朋友,莎拉。她太可爱了。当我们不得不在一天结束时离开时,我很难过。如果我再回到泰国,我肯定会以志愿者的身份再次来到这里。

M: Well, you can tell me all about it when you get back. My phone battery is almost dead now. Remember to get me something from the souvenir shops. I like to collect bits and pieces from different parts of the world. Bye now. Enjoy yourself, Sophia.

男:嗯,你回来后可以告诉我一切。我的手机电池快没电了。记得从纪念品店给我买些东西。我喜欢收集世界各地的零碎东西。现在再见。玩得高兴,索菲娅。

W: Bye.

女:再见。

 

Questions 8 to 11 are based on the news report you have just heard.

请根据你刚刚听到的对话回答问题8至问题11

 

Question 8. What does the woman say she is doing now?

问题8:女士说她正在做什么?

Question 9. What did the woman do yesterday?

问题9:昨天女士做了什么?

Question 10. Why does the man have to end the conversation?

问题10:男士为什么要结束谈话?

Question 11. Why does the man ask the woman to bring him something from Thailand?

问题11:为什么男士要女士从泰国给他带些东西?

 

Conversation Two

W: Hi, David. There's a new gym opening in town today. Would you like to go with me this afternoon?

女:嗨,大卫。今天镇上新开了一家健身房。今天下午你愿意和我一起去吗?

M: Yes, more than glad to. I haven't been to a gym for ages. I need to do some exercise to tone up.

男:是的,非常乐意。我好久没去健身房了。我需要做些运动来强身健体。

W: Then this is a good chance. They sent me an invitation with a note saying I could take a friend for free on the first day. Also, if we both sign up before Friday, we can get a discount on a six-month membership.

女:那这是个好机会。他们给我发了一张请帖,上面写着我可以在第一天免费带一个朋友。另外,如果我们都在周五之前注册,我们可以享受6个月的会员折扣。

M: Great. Count me in. I really want to lose some of this belly fat and turn it into muscle. But I'm not sure which of the gym equipment would best help.

男:太好了。算我一个。我真的想减掉一些腹部脂肪,把它变成肌肉。但我不确定哪种健身器材最有效。

W: Well, I know expert of that, but I think you can try lifting weights and do at least 200 sit-ups twice a day.

女:嗯,我知道这方面的专家,但我认为你可以试试举重,每天至少两次做200个仰卧起坐。

M: I've never tried weight-lifting before. Is it dangerous?

男:我以前从未试过举重。这是危险的吗?

W: No, not at all, if you know some of the basics. Don't worry. I'll show you the ropes. I used to practice this at another gym before my membership ended. I'll be your personal trainer.

女:不,只要你了解了基本知识就一点儿也不危险。不要担心。我给你介绍一下情况。我过去常常在会员制结束前在另一家健身房练习这个。我是你的私人教练。

M: Thank you. What other equipment do they have?

男:谢谢你!他们还有其他什么设备?

W: Well, like all gyms, they have all sorts of things to help build up muscles in different parts of the body, like applied bicycles, chest stretching machines, and running machines. You could use any of these to suit your purpose. Now the gym opens at noon. So can we meet up in town at 1:30 p.m. ?

女:嗯,就像所有的健身房一样,他们有各种各样的东西来帮助在身体的不同部位建立肌肉,比如应用自行车、伸展胸部的机器和跑步机。你可以使用其中任何一种来达到你的目的。现在健身房中午开门。所以我们可以见面在下午1:30在城里吗?

M: Perfect. See YOU there, coach.

男:完美的。再见,教练。

 

Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.

请根据你刚刚听到的对话回答问题12至问题15

 

Question 12. What are the speakers talking about?

问题12:说话者在谈论什么?

Question 13. What does the gym offer at its opening?

问题13:健身房开业时提供什么服务?

Question 14. What is the man concerned about?

问题14:男士担心什么?

Question 15. What do we learn about the woman from the conversation?

问题15:从对话中我们可以了解到这位女士的什么信息?

 

Section C

 

Passage One

In today's job market, it's not uncommon for job seekers to submit applications for many positions.

在如今的劳动市场上,求职者申请多个职位的情况并不常见。

That involves lots of time and lots of work to organize.

申请多个职位需要大量时间和大量工作。

Certainly, you don't want to waste your precious hours on following the developments in a disorderly fashion and miss important deadlines, confuse interview times, or forget to follow up as a result.

毫无疑问,你也不想浪费宝贵时间去随波逐流、超过重要的截止日期、弄错面试时间,或者忘记跟进结果。

Accordingly, managing your job search properly is just as important as identifying job opportunities and submitting your applications.

因此,合理地管理求职就像发现工作机会和提交申请一样重要。

If you are familiar with Microsoft Excel or a similar program, creating a table is a simple and effective way to keep track of your job applications.

如果你熟练使用Microsoft Excel或类似的程序,那么创建表格是跟踪工作申请的一种简单而有效的方法。

If Excel isn't quite your cup of tea, don't worry.

如果你不喜欢用Excel,也别担心。

You can create a table in Microsoft Word or a similar word processor.

你可以在Microsoft Word或相似的word处理程序中创建一个表格。

Google is another tool to help you get organized effectively.

谷歌是另一个帮助你有效组织的工具。

If you have a Gmail account, you can create, save and send tables in addition to written documents like your cover letter and resume.

如果你有一个Gmail帐户,你可以创建、保存和发送除求职信和简历等书面文件之外的表格。

You can also link up with Google calendar to make sure you stay on top of important dates.

你也可以将谷歌日历链接起来,以确保你能掌握重要的日期。

Clearly, there are plenty of ways to keep track of your job search and making the effort to simplify your job search will pay off.

显而易见,有很多方法可以跟踪你的求职情况,并努力简化你的求职过程。

Nevertheless, you should always focus on quality, not quantity.

然而,你应该始终关注质量,而不是数量。

Only apply for positions you are qualified for, and make each application count, personalizing each cover letter, and updating and editing your resume.

只申请你适合的职位,让每个申请都有价值,个性化每封求职信,更新和编辑你的简历。

 

Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.

请根据你刚刚听到的文章回答问题16至问题18

 

Question 16. What does the speaker say about today's job seekers?

问题16:讲话者是怎样评价今天的求职者的?

Question 17. What can job applicants do with the help of Google?

问题17:在谷歌的帮助下,求职者可以做什么?

Question 18. What does the speaker suggest job seekers do?

问题18:讲话者建议求职者做什么?

 

Passage Two

Some people say, if kids didn't have to go to school, they'd all be out in the streets.

有些人说,如果孩子们不用上学,他们就会闲散在大街上。

My reply is "No, they wouldn't."

我的回复是不,他们不会。

First, even if school stayed just the way they are, children would spend at least some time there, because that's where they'd be likely to find friends.

首先,即使学校保持原样,孩子们至少会在那里呆上一段时间,因为在那里他们可能会找到朋友。

Second, schools wouldn't stay the way they are.

其次,学校不会保持原来的样子。

They'd get better, because we would have to start making them what they ought to be right now.

学校会变得更好,因为我们必须开始让学校成为现在应该成为的样子。

Last, if we stirred up our brains and gave children a little help, those who did not want to go to school could find other things to do—things many children now do during their holidays.

最后,如果我们唤醒我们的大脑,给孩子一点帮助,那么那些不想上学的人可以找到其他的事情去做——现在许多孩子在假期做的事情。

There's something easier we could do.

还有更简单的方法。

We need to get kids out of the school buildings, give them a chance to learn about the world at first hand.

我们需要让孩子们走出校舍,让他们有机会亲自了解世界。

In Philadelphia and Portland, Oregon, plans are being drawn up for public schools that won’t have any school buildings at all.

在费城,以及俄勒冈州的波特兰市,公立学校正在计划不再建任何校舍。

That will take the students out into the city and help them to use it and its people as a resource.

这将使学生走出校园走进城市,帮助学生把城市和城市里的人当作一种资源。

In other words, students perhaps in groups, perhaps independently, will go to libraries, museums, exhibitions, courtrooms, radio and TV stations, meetings, businesses, and laboratories to learn about their world and society at first hand.

换句话说,学生们可能以小组的形式,也可能是个人形式,去图书馆、博物馆、展览、法庭、电台和电视台、会议、企业和实验室,了解世界和社会的第一手资料。

A small private school in Washington is already doing this. It makes sense. We need more of it.

华盛顿的一所小型私立学校已经在这样做了。这是有意义的。我们需要更多。

 

Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.请根据你刚刚听到的文章回答问题19至问题21

 

Question 19. What are some people worried about according to the speaker?

问题19:作者提到有些人担心什么?

Question 20. What does the speaker think we could do for kids who dislike school?

问题20:作者认为我们能为不喜欢学校的孩子做些什么?

Question 21. What does the speaker say is the easier thing we could do?

问题21:作者认为我们能做的更简单的事情是什么?

 

Conversation Three

Before there was the written word, there was the language of dance.

 

在文字语言出现之前,就有舞蹈语言了。

Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everything else in between.

舞蹈表达爱与恨,欢乐与悲伤,生与死,以及两者之间的一切。

Dance in America is everywhere.

美国到处都有舞蹈。

We dance from Florida to Alaska, from horizon to horizon, and coast to coast.

我们的舞蹈跨越佛罗里达和阿拉斯加、跨越地平线、跨越海岸。

We dance at weddings, birthdays, office parties, or just to fill the time.

我们在婚礼、生日、办公室聚会跳舞,或只是为了打发时间。

"I adore dancing," says Lester Bridges, the owner of a dance studio in a small town in Iowa.

我喜欢跳舞,爱荷华州一个小镇的舞蹈工作室老板莱斯特·布里奇斯说。

"I can't imagine doing anything else with my life."

我无法想象在我的生命中还能做些什么。

Bridges runs dance classes for all ages.

布里奇斯为所有年龄的人开设舞蹈课。

"Teaching dance is wonderful.

教舞蹈很棒。

My older students say it makes them feel young.

我年长的学生说,这让他们觉得自己很年轻。

It's marvelous to watch them.”

看着他们真觉得不可思议。

For many of them, it's a way of meeting people and having a social life.

对他们中的许多人来说,这是一种与人交往和社交生活的方式。

“So why do we dance? I can tell you about one young couple,” says Bridges.

那么我们为何跳舞?我可以给你们讲一对年轻夫妇的故事,布里奇斯说道。

"They arrive at the class in a bad mood, and they leave with a smile.

他们带着坏心情来到教室,带着微笑离开。

Dancing seems to change their mood completely."

跳舞似乎完全改变了他们的心情。

So do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier?

那么,我们跳舞是为了让自己感觉更好、更平静、更健康吗?

Andrea Hillier, a dance teacher, says, "Dance, like the rhythm of a beating heart, is life.

舞蹈老师安德里亚·希利尔说,跳舞就像心跳的节奏,是生活。

Even after all these years, I want to get better and better.

即使过了这么多年,我还想越跳越好。

I keep practicing even when I'm exhausted.

即使在我筋疲力尽的时候,我还是坚持练习。

I find it hard to stop.

我发现很难停下来。

Dancing reminds me I'm alive."

跳舞让我觉得我还活着。

 

Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.请根据你刚刚听到的文章回答问题22至问题25

 

Question 22: What does the passage say about dance in America?

问题22:关于美国的舞蹈,这篇文章说了些什么?

Question 23: What do we know about Lester Bridges' dance studio?

问题23:关于莱斯特·布里奇斯的舞蹈工作室我们知道些什么?

Question 24: What happened to the young couple after they attended Lester Bridges' class?

问题24:这对年轻夫妇上完莱斯特·布里奇斯的课后发生了什么事?

Question 25: What did Andrea Hillier say about dancing?

问题25:关于跳舞,安德里亚·希利尔说了什么?

电话:0759—2296349

微信公众号:zjielts

课程咨询微信:619809370

网址:zjielts.com

听力解释

 

Section A

 

News Report One

 

听前猜测

 

预览两道题各选项,第1题选项均为描述人物心理状态的形容词,因此此题考查的是人物心理。第2题各选项主语均为it,由选项中出现的crawledwound upwas killedscales等词可推测,it指蛇;再结合本题选项中出现的the womansteering wheel可推测,本篇新闻与某位女士开车时遭遇蛇的经历有关,涉及女士当时的心理活动等内容。

 

试题详解

 

1.凯丽·斯威舍刚发现这条食鼠蛇时是什么感觉?

A)恼怒的。

B)害怕的。

C)困惑的。

D)生气的。

详解B)。新闻中女士提到,她在周四遇到的那条蛇把她吓得魂不附体。因此答案为B)

 

2.关于这条蛇,报道说了什么?

A)它爬到了这名女士的手上。

B)它缠绕在方向盘上。

C)它被警察当场杀死。

D)它身上布满大块的鳞片。

详解D)。新闻中提到了斯威舍对食鼠蛇的描述:它身上粗糙,鳞片很大。因此答案为D)

 

News Report Two

 

听前猜测

 

预览两道题各选项,由其中反复出现的fast-food可推测,新闻内容与快餐有关。其中第3题各选项均为概括性比较强的名词短语,可能考查新闻主旨;结合第4题各选项语义可推测,此题考查出现某个问题的原因。

 

试题详解

 

3.这篇新闻报道的主要内容是什么?

A)关于快餐服务业的一项研究。

B)快餐的顾客满意度。

C)麦当劳的新商业策略。

D)快餐行业内的竞争。

详解A)。新闻开头就提到,事实证明快餐没有以前那么快了,接下来就讲到了得出这一结论的依据——针对快餐业的一项新研究。因此答案为A)

 

4.是什么使得麦当劳的“免下车”服务速度变慢?

A)顾客的更高要求。

B)员工的效率低下。

C)商品的种类增多。

D)顾客的数量增多。

详解C)。新闻中提到,服务速度变慢的原因是如今菜单上的选择多了,而且商品本身更复杂,需要更多的时间去准备。因此答案为C)

 

News Report Three

 

听前猜测

 

预览三道题各选项,由space travelspace explorationouter spacespacecraft等词可推测,新闻内容与太空探索有关。第5题各选项均为概括性比较强的名词短语,可能考查新闻主旨;第6题各选项均为动词短语,结合delivera new missionspace programslaunch等词可推测,此题考查某航天机构将来的行为动作;第7题各选项均为主系表结构,结合语义可推测,此题考查对某事物的评价。

 

试题详解

 

5.这篇新闻报道的主要内容是什么?

A)关于太空旅行项目的国际条约。

B)商业太空探索涉及的法律问题。

C)美国政府批准私人太空任务。

D)公营航天公司与私营航天公司之间的竞争。

详解C)。新闻开头提到,第一个私人外太空任务越来越近了,比我们想象中要快。美国政府官员将会批准一个私人控股航天公司Moon Express的一项任务:2017年底穿越外太空。因此答为C)

 

6.Moon Express公司计划做什么?

A)向月球运送科研设备。

B)批准一项新的进入外太空任务。

C)与联邦机构合作太空项目。

D)向火星发射一架载人飞船。

详解A)。新闻中提到,Moon Express的任务包括在月球上放一个行李箱大小的包裹,里面是科研设备,以方便正在进行中的探测和商业方面的发展。因此答案为A)

 

7.Moon Express公司如何看待他们的任务?

A)它是有意义的。

B)它是有前景的。

C)它是不可预知的。

D)它是不盈利的。

详解B)。新闻中提到,Moon Express的一位代表拒绝对这件事进行评论,但提到该公司对这个提议还是非常乐观的。因此答案为B)

电话:0759—2296349

微信公众号:zjielts

课程咨询微信:619809370

网址:zjielts.com

Section B

 

Conversation One

 

听前猜测

 

预览四道题各选项,由visitingThailandPhuket以及反复出现的Thai等词可初步推测,对话内容涉及在泰国旅游;再结合第8题和第9题各选项语义可进一步推测,在泰国旅游的是女士。第8题各选项均为现在分词短语,结合A)选项中出现的her可推测,本题考查女士正在做什么;第9题均为过去时,且主语均为she,因此考查女士在泰国做了什么;第10题和第11题各选项均与男士有关,听音时留意与男士相关的细节描述。

 

试题详解

 

8.女士说她现在正在做什么?

A)在泰国拜访她的家人。

B)带朋友游览普吉岛。

C)在泰国的一座岛屿周边游泳。

D)躺在泰国的沙滩上晒太阳。

详解D)。对话中女士提到,她现在正在普吉岛的沙滩上躺着,在太阳底下仅仅待了大约15分钟就已经要晒伤了。因此答案为D)

 

9.女士昨天做了什么?

A)她参观了一所泰国的孤儿院。

B)她见到了一个泰国女孩的父母。

C)她学习了一些泰语词汇。

D)她在泰国的沙滩上晒太阳。

详解A)。对话中女士提到,她昨天遇到了一个来自德国的男子,而且这名男子带她参观了他所工作的孤儿院。因此答案为A)

 

10.为什么男士不得不停止对话?

A)他马上就要上课了。

B)他有一通电话打进来了。

C)有人在敲他的门。

D)他的电话快没电了。

详解D)。对话中,男士对女士说等她从泰国回来再告诉他旅游的情况,他的手机电池马上就没电了。因此答案为D)

 

11.男士为什么请求女士从泰国带东西给他?

A)他对泰国的艺术品感兴趣。

B)他将要开一家纪念品商店。

C)他收集来自不同国家的物品。

D)他想更多地了解泰国文化。

详解C)。对话最后,男士叮嘱女士记得给他在纪念品商店里带点东西回来,并且提到他喜欢收集来自世界各地的小物件。因此答案为C)

 

Conversation Two

 

听前猜测

 

预览四道题各选项,由fitness equipment和反复出现的new gym可知,对话内容与健身设备和新开业的健身房有关。第12题各选项均为动名词短语,有可能考查对话的主旨;第13题各选项均为优惠活动描述,因此考查的是健身房的优惠活动;第14题均为名词短语,且C)中出现了his,因此考查与男士相关的细节信息,听音时留意选项中的关键词;第15题各选项主语均为she,因此考查女士的情况,听音时留意对话最后与女士相关的信息。

 

试题详解

 

12.讲话人在谈论什么?

A)为新健身房购买一些健身器材。

B)开一家健身房并成为私人教练。

C)报名参加一个减肥课程。

D)体验镇上的一家新健身房。

详解D)。对话开头,女士提到今天镇上有一家新的健身房开业,并且邀请男士下午一起去,男士欣然接受了邀请,对话由此展开。因此答案为D)

 

13.这家健身房在开业时提供什么(优惠)?

A)专业私教训练。

B)第一周免费锻炼。

C)半年会员折扣。

D)针对年轻情侣的额外福利。

详解C)。对话中女士提到,健身房给的邀请函中写着开业第一天女士可以免费带一位朋友,而且如果女士和朋友都在周五前报名的话,办理半年期会员会有折扣。因此答案为C)

 

14.男士在担心什么?

A)举重的安全性。

B)高昂的会员费。

C)会员资格的续期。

D)健身器材的操作。

详解A)。对话中,男士提到他以前从来没有尝试过举重,并问女士举重是否危险。由此可知,男士担心的是举重的安全问题,答案为A)

 

15.从对话中我们可以了解到女士的什么信息?

A)她想把她的邀请函延期。

B)她过去每天做200个仰卧起坐。

C)她知道举重的基本知识。

D)她曾经是这家健身房的私人教练。

详解C)。对话中,女士对男士说如果掌握一些基本要领,那么举重一点儿都不危险。女士让男士不要担心,她会教给他一些窍门(the ropes),并且告诉男士她过去常常在另一家健身房练习举重。由此可知,女士知道举重的基本知识,答案为C)

电话:0759—2296349

微信公众号:zjielts

课程咨询微信:619809370

网址:zjielts.com

Section C

 

Passage One

 

听前猜测

 

预览三道题各选项,由interviewsapply forpositionsjobs等词可推测,短文内容与求职有关。第16题主语均为they,由选项语义可知,they指求职者,此题考查求职者求职过程中的细节信息;第17题各选项均为动词短语,考查行为动作,听音时留意选项关键词;第18题各选项均为动词短语,结合选项语义可推测,此题考查某人的建议或指示。

 

试题详解

 

16.关于现在的求职者,讲话者说了什么?

A)他们在面试的时候容易紧张。

B)他们通常申请很多职位。

C)他们担心申请的结果。

D)他们广泛搜索雇主信息。

详解B)。短文开头提到,在如今的就业市场上,求职者申请多个职位是很常见的。因此答案为B)

 

17.求职者可以借助谷歌做什么?

A)变得更有条理。

B)编辑他们的推荐信。

C)找到薪酬更高的工作。

D)分析搜索过程。

详解A)。短文中提到,谷歌是另一个可以有效地帮你变得有条理的工具。因此答案为A)

 

18.讲话者建议求职者做什么?

A)提供他们的详细资料。

B)个性化每一份申请。

C)使用更好的搜索引擎。

 

D)申请更有前景的职位。

详解B)。短文最后讲话者提到,求职者应该注重质量而不是数量,申请那些自己可以胜任的职位,让每次申请都有意义,而且每封求职信都要个性化,要不断更新和编辑自己的简历。因此答案为B)

 

Passage Two

 

听前猜测

 

预览三道题各选项,由kidsschoollearning等词可推测,短文内容与孩子的教育有关。第19题各选项均为if条件句,听音时应留意逻辑关系处;第20题和第21题各选项均为动词短语,结合语义可推测,两题可能分别考查下一步的行动计划、针对某事所采取的措施或给出的意见,听音时应留意计划、措施、意见等方面的描述。

 

试题详解

 

19.根据讲话人所说,有些人在担心什么?

A)如果孩子们不喜欢上学,真正的学习就无从谈起。

B)如果不逼着孩子们去上学,他们就会在大街上(乱跑)。

C)如果学校还是老样子,家长们一定会抗议。

D)如果教学水平不提高,孩子们将会远离学校。

详解B)。短文开头提到,有些人说,如果孩子们不需要去上学,那么他们就会在大街上(乱跑)。因此答案为B)

 

20.讲话者认为我们能为不喜欢上学的孩子做什么?

A)允许他们在课堂上玩有趣的游戏。

B)设法激发他们对实验室实验的兴趣。

C)让他们待在家里跟父母学习

D)设计一些他们现在在假期里喜欢做的活动

详解D)。短文中提到,如果我们动脑筋给孩子们一点帮助,那些不愿意去上学的孩子就可以找到其他的事情(很多孩子目前在假期里做的事情)去做。也就是说,对于那些不愿意去学校上学的孩子,我们可以给他们设计一些他们在假期里喜欢做的活动,答案为D)

 

21.讲话者认为我们能做的更简单的事是什么?

A)允许孩子们按照自己的节奏学习。

B)鼓励孩子们相互学习。

C)将孩子们分成各种各样的兴趣小组。

D)将孩子们带出课堂去了解一手资料。

详解D)。短文中提到,有一件事情比较简单,我们可以做到。我们需要把孩子们带出教学楼,给他们一个直接了解这个世界的机会。因此答案为D)

 

 

Passage Three

听前猜测

 

预览四道题各选项,由popularsocial activitymore expressive等词可推测,短文内容与某种流行的社交活动有关。第22题均是对it的描述,结合主题可知,it指某种社交活动,听音时注意确定it所指;结合第23题各选项语义可知,主语it指某个具体的事物,可能考查其位置、外观或益处;第24题考查某物给they带来的好处,听音时应留意对某物的益处的描述;第25题则是考查对it的评价,听音时留意短文结尾处出现选项中的关键形容词及其近义词的地方。

 

试题详解

 

22.关于美国的舞蹈,这篇文章说了什么?

A)它在佛罗里达和阿拉斯加尤其流行。

B)它是年轻人的一项主要社交活动。

C)它几乎随时随处可见。

D)它甚至比书面语言更富有表现力。

详解C)。短文中提到,跳舞在美国随处可见,从佛罗里达到阿拉斯加、从地平线的一端到地平线的另一端、从东海岸到西海岸的美国人都跳舞。婚礼上、生日会上、办公室派对上,甚至仅仅是打发时间时,美国人都喜欢跳舞。因此答案为C)

 

23.关于莱斯特·布里吉斯的舞蹈工作室,我们了解到什么

A)它位于爱荷华州的一个大城市。

B)它看起来真的很棒。

C)它为老年人提供免费舞蹈课。

D)它为人们提供社交的机会

详解D)。短文中提到,莱斯特·布里吉斯说,对他的很多学生来说,跳舞是一种与人交往、拥有社交生活的方式。也就是说,莱斯特·布里吉斯的舞蹈工作室给人们提供了社交的机会,答案为D)

 

24.这对年轻夫妇上完莱斯特·布里吉斯的舞蹈课后发生了什么?

A)他们的心境改善了。

B)他们成了更好的舞者。

C)他们的健康状况更好了。

D)他们的关系牢固了。

 

详解A)。短文中提到,莱斯特·布里吉斯说他的学生中有一对年轻夫妻,他们来上课的时候心情不好,但却是带着微笑离开的,看来跳舞彻底改变了他们的情绪。因此答案为A)

 

25.关于跳舞,安德里亚·希利尔说了什么

A)它是有趣的。

B)它是生命之所在。

C)它令人疲惫不堪

D)它富有节奏感。

详解B)。短文最后提到了舞蹈老师安德里亚·希利尔的话:跳舞就像心脏跳动的节奏,是生命之所在。因此答案为B)

电话:0759—2296349

微信公众号:zjielts

课程咨询微信:619809370

网址:zjielts.com

 

这里有最新的公司动态,这里有最新的网站设计、移动端设计、网页相关内容与你分享