新闻中心

雅思听力填空题材料与答案8

2020-01-10

image

听力材料:

Hello,and welcome to Focus on the Arts.I'm your host-Dave Green-and this is your very own local radio programme. Every Friday evening we put the spotlight on different arts and culture facilities, and look at the shows and events that are on offer in the coming week.

 

And today the focus is on The National Arts Centre. Now, if you don't already know it yourself, I'm sure you've all heard of it. It's famous throughout the world as one of the majo venues for classical music.【1】

 

But did you know that it is actually much more than just a place to hear concerts? The Centre itself is a huge complex that caters for a great range of arts. Under a single roof it houses concert rooms, theatres, cinemas, art galleries and a wonderful public library, as well as service facilities including three restaurants and a bookshop. So at any one time,the choice of entertainment there is simply enormous.【2】

 

So, how did they manage to build such a big arts complex right in the heart of the city?

Well, the area was completely destroyed by bombs during the war in 1940. So the opportunity was taken to create a cultural centre that would be, what they called: 'the City's gift to the Nation'. Of course it took a while for such a big project to get started, but it was planned in the 60s, 【3】built in the 70s and eventually opened to the public in 1983. 【4】Ever since then it has proved to be a great success. It is not privately owned, like many arts centres,but is still in public hands - it's run by the City Council. 【5】Both our National Symphony Orchestra and National Theatre Company were involved in the planning of the project, and they are now based there - giving regular performances every week - and as the Centre is open 363 days of the year, there are plenty of performances to choose from.【6】

 

答案:

Question 1 classical music

It's famous throughout the world as one of the major venues of classical music.

 

famous 是题干 well know 的同义词,答案可能会出现在后面。 the major venue与题干对应,因此classical music是最后的答案。

 

Question 2 bookshop

Under a single roof it houses concert rooms, theatres, cinemas, art galleries and a wonderful public library, as well as service facilities including three restaurants and a bookshop.

 

根据houses可知,这一句话就是关于馆内的介绍,与题干的consists对应,是本题的定位词。restaurant就是这儿的关键信息,与题干完全对应,由连词and连接的bookshop就是答案。

 

Question 3 planned

So the opportunity was taken to create a cultural centre ... of course it took a while for such a big project to get started, but it was planned in the 60s.

 

cultural centre与题干对应,为定位信息。听到get started,会根据预测,认为答案是started,但是后面出现了转折连词but,初步判断定答案在后面。in the 60s与题干中的1960s对应,确定了but后接的planned是最后答案。

 

Question 4   1983

...built in the 70s and eventually opened to the public in 1983.

 

built in the 70s与题干对应是定位词。opened to the public与题干完全对应,为重要的关键信息,则其后的1983就是答案。

 

Question 5   City Council

It is not privately owned, like many arts centres, but is still in public hands-it's run by the City Council.

 

run by 和 managed by 为同义替换,是定位词。run by也是关键信息,因此不难确定答案为City Council。

 

Question 6   363

... and they are now based there-giving performances every week-and as the centre is open 363 days of a year, there are plenty of performances to choose from.

 

open与题干一致,是本题的定位词。本题需填入一个数字,可推测363为正确答案,days of a year和题干的days per year对应,可以确认答案为363。

这里有最新的公司动态,这里有最新的网站设计、移动端设计、网页相关内容与你分享